Prp Uygulamaları
Prp Uygulamaları, “Platelet Rich Plasma-Platelet (trombosit, pıhtı hücresi) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması” adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Yeni nesil bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulamasında kişinin kendi trombositleri ve beraberindeki faktörler ile sitokinleri konsantre edilip ihtiyaç olunan alana geri verilir. Ortopediden Fizik Tedaviye kadar başka birçok branş tarafından da rejenerasyon amacı ile hali hazırda kullanılmaktadır.
Prp Uygulamaları; Vücutta herhangi bir yerde hasar oluştuğunda ilk olarak trombositler ilgili dokuda onarım sürecini başlatır. Bu uygulama ile ciltteki ince kırışıklıklarda iyileşme ile nem ve cilt tonu dengesinin daha iyi hale getirilmesi hedeflenir. PRP uygulamasının amacı hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda trombosit hücresi vermektir. PRP yönteminde hastadan kan alınır ve özel bir kit içerisinde bu kan santrifüj edilir.
Prp Uygulamaları; Genellikle FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı kitler tercih edilmektedir. PRP tedavisinde elde edilen serum, küçük miktarlarda ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilebilir. Ya da Sclarlet S gibi iğneli bir uygulama sonrasında maske olarak da tatbik edilebilir. PRP yöntemi ile elde edilen serumdaki plateletlerin yoğunluğu kandakinden yaklaşık 3 kat fazladır. Kendi kan ürününüz olduğu için tamamen doğaldır.
PRP Seansları:
Genel olarak birer hafta ara ile yapılan 3 ya da 4 seans uygulama ile sonuç almak mümkün olabilmektedir. Uygulama öncesi bir lokal anestetik krem ile uyuşma sağlandığı için işlem oldukça konforludur.